Asunnon hakeminen

Täyttämällä asuntohakemuksen pääset mukaan vapautuvien vuokra-asuntojen asukasvalintoihin. Kaikki vapautuvat asuntomme vuokrataan asuntohakemuksen perusteella.

Voit jättää vuokra-asuntohakemuksen sähköisesti, vaikka heti.

Sähköinen asuntohakemus »

Mikäli et pysty täyttämään hakemustasi sähköisesti, voit täyttää paperisen hakemuksen ja lähettää sen meille postitse (Torikatu 4, 63300 Alavus). Lomake löytyy sivun oikeasta laidasta.

Otamme sinuun yhteyttä toiveitasi vastaavan kodin vapautuessa. Ilmoitamme asuntotarjoukset sähköpostitse, puhelimitse tai kirjeitse. Asuntotarjouksen saatuasi ilmoita meille otatko tarjotun asunnon vastaan. Hakemus on voimassa kolme kuukautta.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asuntotoimisto@alavus.fi tai puh. 040 536 7695.

Vuokravakuus

Jos hyväksyt tarjouksen, sinun tulee maksaa vuokravakuus. Vakuuden tiedot näkyvät tarjouskirjeessä. Vakuusraha maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vakuusraha on tarkoitettu asunnon kunnon ja vuokran vakuudeksi.

Vakuus palautetaan vuokrasopimuksen päättyessä, jos asunto on moitteettomassa kunnossa ja kaikki vuokrat maksettu.

Irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi ja asunnon vuokra tulee maksaa myös irtisanomiskuukaudelta. Esimerkiksi 15.5 irtisanotun asunnon irtisanomisaika ja vuokravastuu päättyvät 30.6.

Irtisanomisilmoituksen allekirjoittavat henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus on tehty.

Sähköinen irtisanominen »

Mikäli et pysty täyttämään irtisanomista sähköisesti, voit täyttää paperisen irtisanomisen ja lähettää sen meille postitse (Torikatu 4, 63300 Alavus). Lomake löytyy sivun oikeasta laidasta.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asuntotoimisto@alavus.fi tai puh. 040 536 7695.

Muuttosiivous

Vuokrasuhteen lopuksi asunnossa kuuluu tehdä loppusiivous. Asunnossa tehdään vuokrasuhteen päätyttyä asuntotarkastus, jossa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Jos asuntoon on esimerkiksi jätetty tavaroita, se on siivoamatta, asuntoa on rikottu tai asunnon varustukseen kuuluvia kalusteita puuttuu, peritään kustannukset vakuudesta tai ne laskutetaan.

Asukaslaskutushinnasto

Mikäli asunnon kunnossa on huomautettavaa ja Alavuden Vuokra-asunnot Oy joutuu teettämään puolestasi siivouksen tai korjauksia, laskutamme niistä asukaslaskutushinnaston mukaan. Normaalia kulumista ei laskuteta. Hinnaston löydät sivun oikeasta reunasta.

Avainten palautus

Varmista Alavuden Vuokra-asuntojen asiakaspalvelusta mihin avaimet tulee palauttaa. Yhteydenotot asuntotoimisto@alavus.fi tai puh. 040 536 7695.