Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Autopaikka on monelle tärkeä osa asumisen arkea

Autopaikka on keskeinen asumisviihtyvyyteen vaikuttava tekijä. Kaikki haluavat pysäköidä autonsa helposti ja turvallisesti. Kartoitamme Alavuden Vuokra-asunnot Oy:n parkkipaikat tämän kevään aikana. Kiinteistön piha-alueella pysäköinti on sallittua vain pysäköintiin erikseen osoitetuilla paikoilla.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Autopaikat Pysäköinti

Yhteisesti sovituista säännöistä selkeyttä pysäköintiin

Kiinteistöstä riippuen vuokrattavat autopaikat ovat piha- tai autokatospaikkoja. Pysäköinti on sallittua vain siihen merkityillä alueilla.
Kaikki haluavat pysäköidä autonsa helposti ja turvallisesti. Auton pysäköinnissä on ensiarvoisen tärkeää, että pysäköit autosi vain siihen käyttöön merkityille paikoille. Luvaton pysäköinti piha-alueella, ajoväylällä ja pelastustiellä voi aiheuttaa vaaratilanteita ja häiritä hälytys- ja huoltoajoa.

Autopaikan varaaminen ja vuokraaminen

Teemme parhaillaan parkkipaikkojen katselmuksia ja numeroimme autopaikat uudelleen. Jatkossa Alavuden Vuokra-asunnot koordinoi autopaikkojen varauksen sähköisessä järjestelmässä. Tarkoituksena on selkiyttää parkkipaikkojen vuokrausta ja parantaa asiakaspalvelua.

Autopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti talossa asuvan, asukasluetteloon merkityn asukkaan ajoneuvolle. Lähdemme siitä, että vuokraamme yhden paikoitustilan per huoneisto, mutta jos paikkoja on vapaana, voimme harkinnan ja tarpeen mukaan vuokrata paikkoja vapaasti. Voidaksemme taata kaikille huoneistoille ainakin yhden paikoitustilan, ovat lisäpaikan haltijat velvollisia tarvittaessa luopumaan ylimääräisestä paikastaan, jos paikan tarvitsee asukas.

Autopaikkojen vuokralaiset eivät voi keskenään vaihtaa paikkoja tai vuokrata niitä edelleen. Vaihdosta tulee aina sopia vuokranantajan kanssa. Jos haluat varata tai vaihtaa autopaikkaa, otathan yhteyttä Alavuden Vuokra-asuntojen asiakaspalveluun.

Autopaikan käyttö ja ylläpito

Autopaikan käyttö väärään tarkoitukseen saattaa herättää pahaa mieltä asukkaiden keskuudessa. Kerromme muutamista perusasioista liittyen autopaikan käyttöön.

Autopaikat on tarkoitettu ainoastaan liikenteessä olevien katsastettujen ja vakuutettujen moottoriajoneuvojen pysäköimistä varten. Asuntoauton tai muun ison ajonauvon (esimerkiksi pakettiauton) saa pysäköidä autopaikalle, jos se vain mahtuu parkkiruutuun. Jos auto ulottuu aivan parkkiruudun rajoille tai niiden yli, sitä ei voi säilyttää autopaikalla, vaan sille täytyy etsiä muu säilytyspaikka. Auto ei siis saa vaikeuttaa viereisten paikkojen käyttöä pysäköintiin. Hylättyjä tai käytöstä poistettuja ajoneuvoja tai niiden osia ei saa säilyttää autopaikassa tai kiinteistön alueella.

Autopaikat eivät ole tarkoitettu asuntovaunun ja peräkärryn säilyttämiseen. Tämä johtuu siitä, että autopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti moottorikäyttöisten ajonauvojen pysäköintiin. Poikkeuksen muodostavat sellaiset kiinteistöt joissa on vapaita autopaikkoja ja asiasta on sovittu vuokranantajan kanssa. Ajoneuvon tulee mahtua pysäköintipaikalle mitoiltaan myös pituussuunnassa, eikä ajoneuvo saa hankaloittaa muiden menoa omaan ajoneuvoonsa. Pysäköithän autosi autopaikalle niin, että muidenkin on helppo pysäköidä omalle paikalleen.

Ajoneuvojen luvaton pysäköiminen piha-alueelle, autokatosten tai huoneiston edustoille, toisten autojen perään, ajoväylille tai toisen hallinnassa olevalle pysäköintipaikalle ei ole sallittua.

Muistathan, että autopaikan vuokraaja vastaa autopaikan lumitöistä ja liukkaudentorjunnasta. Vuokranantaja hoitaa ajoväylien lumityöt ja liukkaudentorjunnan.

Vieraspaikka

Vieraspaikat on tarkoitettu vain asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen käyttöön. Vieraspaikat on yleensä merkitty kyltein ja niissä on rajallinen pysäköintiaika.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Voit varata autopaikan tai tiedustella vapautuvia paikkoja ottamalla yhteyttä Alavuden Vuokra-asuntojen asiakaspalveluun.

Muita kiinnostavia bogeja:

Vuokralla asuminen yleistyy. Lue lisää tästä.
Miksi asua vuokralla? Lue lisää tästä.
Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja