Kun oikea koti löytyy

wave-bottom

Muistilista uuteen kotiin muuttavalle

Vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen on aika järjestellä kuntoon uuteen kotiin liittyvät asiat. Tämä lista sisältää asioita, jotka sinun tulee hoitaa muuttaessasi vuokraamaasi asuntoon.

Tee muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus on virallinen ilmoitus ja se on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Muuttoilmoituksen voit tehdä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Muuttoilmoituksen voi myös tehdä postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella.

Ilmoita uudet osoitetietosi myös pankeille, vakuutusyhtiöille, lehtitilauksiin sekä ystäville ja sukulaisille.

Tee sähkösopimus

Sähkösopimus kannattaa tehdä haluamasi sähköyhtiön kanssa, kun tiedät muuttopäivän. Näin varmistat, että uuden kodin sähköt toimivat muuttopäivästä alkaen.

Sähkösopimuksen voi myös kilpailuttaa. Alla mainittuna linkki, joista löytyy lisätietoa sähkön kilpailutuksesta. Motivan sivuilta löydät lisäksi tietoa energian säästämisen merkityksestä ja keinoja vaikuttaa omaan kulutukseesi.

Ota kotivakuutus

Kun alat listata kotisi irtaimistoa, päädyt yllättävän suuriin summiin. Taloyhtiön on ottanut kaikille kiinteistöille täysarvovakuutuksen, joka korvaa kiinteistölle aiheutuvat vahingot, mutta irtaimisto on aina omalla vastuullasi. Suosittelemme asukkaita ottamaan kattavan kotivakuutuksen, joka korvaa esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon aiheuttamat irtaimistovahingot. Vahinko voi sattua myös naapurissa, jolloin tulipalon sammutuksen aiheuttamat irtaimiston vesivahingot korvaa vain oma vakuutus.

Asumistukiasioissa ota yhteyttä Kelaan

Asumistuki on asuntokohtainen. Muista ilmoittaa Kelaan asumistukea varten tarvittavat tiedot.

Tee muuttotarkistus

Asuntojen kunto tarkistetaan aina Alavuden Vuokra-asuntojen toimesta muuttojen yhteydessä. Kun muutat uuteen kotiin, on syytä tehdä muuttotarkistus. Kaikkien uusien asukkaiden tulee täyttää Sisäänmuuttotarkastuksen lomake ja palauttaa se täytettynä viimeistään viikon kuluttua muutosta.

Laskutamme asunnon korjauksesta aiheutuvat kulut poismuuttavalta asukkaalta, joten on tärkeää ilmoittaa meille mahdolliset viat ja puutteet, jotka ovat olleet asunnossa jo sisään muuttaessasi.

Astianpesukoneen asennus

Tilaa aina astianpesukoneen asennus ammattilaiselta, jotta liitännät tulevat tehdyksi oikein. Säilytä asianmukaisesta asennuksesta aina todiste, kuten kuitti. Kustannuksista vastaa asukas. Mikäli huoneistoon asennetaan astianpesukone, tulee sen alle asentaa turvakaukalo. Säilytä keittiökalusteisiin kuuluva kaappi asianmukaisesti. Kaappi on palautettava paikoilleen poismuuton yhteydessä. Huomioi lisäksi astianpesukoneen irrottamisen yhteydessä, että astianpesukoneen liitännät ovat asianmukaisesti tulpattu.

Varmista ennen astianpesukoneen hankintaa huoltoyhtiöltä, että koneen asennukselle ei ole mitään esteitä.

Tarkista palovaroitin

Tarkista muuttaessasi, että asunnossa on toimiva palovaroitin.

AVAS kotien asiakaspalvelu

Autamme sinua kaikissa muuttoon liittyvissä kysymyksissä: asiakaspalvelu@avaskodit.fi