AVAS Kodissa viihtyisää asumista

wave-bottom

Viihtyisää asumista Alavuden Vuokra-asunnoilla

Vuokratessasi asunnon ja maksaessasi vuokraa, sinulla on täysi oikeus nauttia asumisestasi. Oikeus tuo mukanaan myös velvollisuuksia ja vastuita. Vuokraamastasi asunnosta sinun tulee pitää hyvää huolta.

Vuokranmaksu


Vuokranmaksun eräpäivä

Vuokra ja käyttökorvausmaksut on maksettava viimeistään eräpäivänä kuukauden 5. päivä. Vaikka joku muu taho maksaisi osan vuokrastasi (esim. Kela) olet vuokrasopimuksen allekirjoittaneena vastuussa siitä, että koko vuokra tulee maksettua.

Ongelmia vuokranmaksussa?

Vuokranmaksusta on tärkeä huolehtia ajallaan. Ethän siis epäröi ottaa yhteyttä, jos kohtaat maksuvaikeuksia. Vuokranmaksuongelmista tulee ottaa yhteyttä vuokravalvontaan ja tiedustella mahdollisuutta maksusuunnitelmaan. Maksusuunnitelmaa noudattamalla vältät mahdollisen haasteen ja suuremmat lisäkulut. 

Kaksi viikkoa myöhästyneistä maksuista lähetetään maksuhuomautus. Jos asukas jättää maksuhuomautuksesta huolimatta vuokran toistuvasti maksamatta, voidaan maksamattomat vuokrat periä asukkaalta oikeusteitse. Vuokrasopimus voidaan purkaa maksamattomien vuokrien vuoksi.

Asumisen tuet

Asumiseen voit saada Kelalta tukea. Tarkista Kelalta kuinka paljon ja mitä tukea olet oikeutettu saamaan.

Vuokrantarkistus

Vuokran määrää tarkistetaan vuosittain. Mahdollisesta vuokrankorotuksesta ilmoitetaan kirjallisesti vähintään kaksi kuukautta ennen vuokran voimaantuloa.

Pidetään yhdessä huolta kodistasi

Kotien kuntoa seuraamme muuton yhteydessä sekä säännöllisillä huoltotarkastuksilla. Sinun tulee seurata säännöllisesti kotisi pintoja, materiaaleja ja laitteita, niin että huomaat mahdolliset viat ja vauriot mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Keneltä apua?

Kaikille tulee joskus sellainen asumiseen liittyvä ongelma eteen, josta ei tiedä kenen puoleen pitäisi kääntyä. Kiinteistöhoitajat osaavat auttaa useimmissa asioissa ja tietävät kenen puoleen pitää kääntyä, jos eivät voi itse auttaa. Voit myös ottaa yhteyttä kiinteistöpäällikköön.