Viihdytään kotona

wave-bottom

Viihtyisää asumista Alavuden Vuokra-asunnoilla

Järjestyssääntöihin on kirjattu talon asukkaiden yhteiset säännöt, joita noudattamalla taataan kaikille kotirauha.

Jos joku naapureista aiheuttaa häiriötä, yleensä helpoin tapa puuttua asiaan on ovikellon soitto ja ystävällinen huomautus. Jos häiriö jatkuu, siitä voi ilmoittaa häiriöilmoituslomakkeella.

Omalla huolellisuudella voit ehkäistä monta kodin vahinkoa ja lisätä kotitalosi turvallisuutta.

Asumisviihtyvyys

Järjestyssäännöt

Yhteiset pelisäännöt helpottavat arkea ja tekevät asuinympäristöstä viihtyisän. Järjestyssääntöjen tarkoituksena on edistää kaikkien asukkaiden turvallisuutta ja viihtymistä omassa kotitalossa.

Hyvä naapuruus

Asukkaana sinun tulee huomioida naapurisi. Kerros- ja rivitaloissa naapurit ovat osa toistensa elämää. Asuminen edellyttää joustavuutta. Normaalit elämisen äänet kuuluvat asumiseen, mutta häiritsevä käyttäytyminen ei.

Aina arki ei suju toivotulla tavalla ja naapurista kuuluu meteliä, joka häiritsee asumista. Keskustele asiasta naapurin kanssa. Jos naapuri ei keskusteluista huolimatta muuta käytöstään ja asumisesi häiriintyy jatkuvasti, ota yhteyttä Alavuden Vuokra-asuntojen asiakaspalveluun esimerkiksi sähköpostitse asiakaspalvelu@avaskodit.fi tai tee häiriöilmoitus.

Kiireellisissä häiriötilanteissa on soitettava hätänumeroon 112.

Yksityiseen omaisuuteen ja kiinteistöön kohdistuvista rikoksista ja ilkivallasta on ilmoitettava aina poliisille ja yhtiölle.

Kodin turvallisuus

Kotivakuutus

Kun muutat uuteen kotiin, tarkista kotivakuutuksesi sisältö, jotta se on ajan tasalla. Kotivakuutus tuo turvaa, sillä omalle irtaimistollesi sattuvat vahingot korvataan kotivakuutuksestasi. Lisätietoja erilaisista kotivakuutuksista saat vakuutusyhtiöiden nettisivuilta.

Vesivahingot

Vesivuodoista ja putki- tai johtovaurioista ja vioista on viipymättä ilmoitettava huoltomiehelle tai kiinteistöpäällikölle.

Paloturvallisuus

Huolehdi, että sinulla on toimiva palovaroitin kodissasi. Pelastuslain mukaan asunnossa on oltava vähintään yksi palovaroitin jokaista 60 asuntoneliötä kohden. Asukkaan on tarkistettava varoittimen toimintakunto säännöllisesti.

Sähköturvallisuus

Seuraa sähkölaitteiden kuntoa, äläkä käytä rikkinäisiä laitteita.

Avaimet ja lukot

Asunnon avaimista on pidettävä hyvää huolta. Jos avaimet unohtuvat kotiin, on otettava yhteyttä huoltoyhtiöön. Huolto avaa oven maksua vastaan. Jos avaimesi katoaa, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Vuokrasuhteen päätyttyä kaikki avaimet on palautettava.

Ilmoita epäkohdista

Jos havaitset puutteita talon turvallisuudessa, toistuvia häiriöitä tai vikoja, jotka vaativat korjaamista, ilmoita niistä Alavuden Vuokra-asunnoille.

Yksityiseen omaisuuteen ja kiinteistöön kohdistuvista rikoksista ja ilkivallasta on ilmoitettava aina poliisille ja Alavuden Vuokra-asunnoille.