Sähköinen asiointipalvelu

wave-bottom

Sähköinen asiointi

Voit hoitaa valtaosan asumisen aikaisesta asioinnista helposti verkkopalvelussamme. Osa palveluista vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnusten avulla.

Mikäli et pysty käyttämään sähköistä asiointia, ota yhteys asiakaspalveluumme.
Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät tästä.

Kuvituskuva1

Asuntohakemus

Täyttämällä asuntohakemuksen pääset mukaan vapautuvien vuokra-asuntojen asukasvalintoihin. Valitse hakemukselle toiveidesi mukaiset asuinalueet, asunnon koko ja vuokramaksimi.
Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu sähköisesti henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Voit irtisanoa asunnon vuokrasopimuksen alla olevan linkin kautta. Sinut ohjataan tunnistautumaan vahvasti verkkopankkitunnusten avulla.

Vikailmoitus

Sähköinen vikailmoitus on asukkaalle helppo tapa ilmoittaa vioista ja huoltotoimenpidetarpeista. Se on tarkoitettu kiireettömiin korjaus- ja huoltotoimenpiteisiin. Vikailmoituksella voit ilmoittaa asuntoasi, asuintalosi yleistiloja tai piha-alueita koskevan vian tai haitan. Täyttämällä vikailmoituksen teet huoltopyynnön. Ilmoita kiireellistä korjausta vaativasta viasta aina puhelimitse.

Sähköisesti jätetyt vikailmoitukset siirtyvät käsiteltäväksi suoraan kiinteistöhuollolle. Korjaamme ilmoitetut viat mahdollisimman nopeasti. Saat sähköpostiisi ilmoituksen korjauksen etenemisestä.

Jätä kiireellinen vikailmoitus puhelimitse. Huollon yhteystiedot löytyvät tästä.

Häiriöilmoitus

Kaikkien asukkaiden tulee käytöksellään ottaa huomioon toiset asukkaat. Tällä lomakkeella voit ilmoittaa toistuvasta häiritsevästä elämästä.

Jos mahdollista, keskustele häiriöstä ensin naapurisi kanssa. Naapurisi ei välttämättä tiedä, että hänen asumisensa aiheuttaa häiriötä. Vakavissa tilanteissa soita aina tarvittaessa poliisi paikalle.

Valtakirja

Valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia vuokrasuhdeasioitasi. Voit käyttää valtakirjaa, kun et itse kykene jostain syystä hoitamaan vuokrasuhteeseen liittyviä asioitasi.

Valtuutuksen voit tehdä valtakirjalomakkeessa yleisvaltuutuksella, jonka perusteella toinen henkilö voi hoitaa kaikkia vuokrasuhteeseesi liittyviä asioita. Voit tehdä valtuutuksen myös yksittäisten toimenpiteiden tekemiseksi.

Uusi perheenjäsen

Tällä lomakkeella ilmoitetaan perheeseen syntyneen lapsen tiedot.

Kuvituskuva 2Vuokrasopimuksen täydennys

Tällä lomakkeella ilmoitetaan huoneistoon asumaan muuttaneet henkilöt (aikuiset ja lapset).

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus, toinen vuokrasopimuksen allekirjoittaneista jää asuntoon

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus, kuolinpesä

Kun Avas Kotien päävuokralainen kuolee, siirtyy päävuokralaisen kuolinpesälle vastuu vuokrasopimuksen ehtojen täyttämisestä, kuten vuokranmaksusta. Vuokrasuhde ei siis automaattisesti pääty päävuokralaisen kuollessa, vaan vasta kun kuolinpesä irtisanoo vuokrasopimuksen.