Joustavuus tilanteiden muututtua

wave-bottom

Asunnon vaihtaminen

Elämäntilanteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti, mikä tarkoittaa, että uutta asuntoa saatetaan tarvita ripeästi. Me autamme sinua asunnonvaihdossa.

AVAS Kotien asukkaana voit hakea asunnon vaihtoa. Asunnonvaihtotarpeen syntyessä aloitetaan asunnonhaku tavanomaiseen tapaan, täyttämällä asuntohakemus. Hakemuksessa voit kertoa perusteluja, miksi sinun on tarpeen hakea uutta kotia. Huomioithan, että sinun on täytynyt asua nykyisessä asunnossasi vähintään vuoden, ennen kuin voit hakea vaihtoa.

Yleisimmät kriteerit asunnon vaihdon myöntämiselle ovat: säännöllinen ja ajallaan suoritettu vuokranmaksu, vuokrarästejä ei saa olla, häiriötön asuminen, hyvin pidetty nykyinen asunto ja asunnon vaihdon tarpeellisuus. Asuntoa on mahdollista vaihtaa elämäntilanteen, kuten terveydentilan, perhekoon tai taloudellisen tilanteen muuttuessa.

AVAS Kotien asunnosta toiseen muutettaessa asukkaalta ei peritä normaalia irtisanomisajan mukaista vuokraa, vaan vuokravastuu päätetään yhtiön sisäisesti tehtävissä asunnonvaihdoissa aina asunnosta poismuuttopäivään. Tällä tavoin kodinvaihto on joustavaa.

Ennen asunnonvaihtoa isännöitsijä tekee nykyisessä asunnossa tarkastuksen asunnon kunnon toteamiseksi.

Vakuusmaksut ovat asuntokohtaisia. Vakuusmaksu uuteen asuntoon tulee olla maksettuna ennen vuokrasopimuksen tekemistä. Vanha vakuusmaksu palautetaan, mikäli asunnon velvoitteet on hoidettu, lopullisen muuttotarkastuksen jälkeen.