Löydä uusi kotisi Alavudelta

wave-bottom

Alavus asuinalueena

Pohditko, millainen Alavus on asuinalueena? Kun uuden kodin etsiminen tulee ajankohtaiseksi, moni miettii eri asuinalueiden mahdollisuuksia sekä toiveita tulevalle asuinalueelle. Ensisijaista on määritellä, että mitkä asiat ovat omassa arjessa kaikista tärkeämpiä.

Alavudelta löytyvät erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan ja ulkoiluun. Kaupungistamme löytyy uimahalli, jäähalli, useita liikunta- ja kuntosaleja sekä ulkoilu- ja latureitistöt. Alavudella toimii aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka mahdollistavat monipuolisen harrastamisen.

Kaupungin varhaiskasvatuspalvelut tarjoavat useita vaihtoehtoja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Ala- ja yläkoulujen lisäksi Alavudelta löytyy lukio. JAMI:n toimipisteessä voi opiskella toisen asteen tutkinnon. Kansalaisopisto ja vireä kulttuuri- ja nuorisotoiminta järjestävät vapaa-aikaan virikkeitä sekä erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille.

Asuntokannassamme on laaja valikoima erikokoisia ja -tyyppisiä asuntoja kerros-, luhti- ja rivitaloissa Alavuden eri alueilla. Tutustu kustakin alueesta koostettuun tiiviiseen tietopakettiin.

Alavuden keskusta

Alavuden keskustan alueella asut palveluiden ääressä, jotka ovat saavutettavissa myös kävellen ja pyöräillen. Keskustan alueelta löydät monipuoliset liikuntaharrastuspaikat sekä muut palveluntarjoajat. Koulu ja päiväkoti löytyvät luonnollisesti keskusta-alueelta. Keskustassa vuokra-asuntomme ovat kerros-, rivi- ja luhtitaloissa. Keskustassa sijaitsevan Alavudenjärven ranta-alueita on kunnostettu viime vuosina ja järvi uimarantoineen tarjoaakin loistavat puitteet viihtymiseen ja harrastamiseen niin kesällä kuin talvella. 

Alavuden keskusta-alueelta on vain kuuden kilometrin matka maankuuluun Tuurin kauppakeskuskukseen, josta löydät kattavat kaupalliset palvelut.

Alavuden asema

Alavuden Asemalla on vuokra-asuntoja kerros-, rivi- ja luhtitaloissa. Aseman alueella asuntomme sijaitsevat Haapatien ja rautatiaseman läheisyydessä sekä Hemmingin alueella. Aseman alue sijaitsee noin kolme kilometriä Alavuden keskustasta ja noin viisi kilometriä Tuurin kauppakeskuksesta. Asemalla on alakoulu sekä teollisia työpaikkoja. Rautatieasemalta pääsee Seinäjoen ja Jyväskylän suuntaan.

Tuuri

Tuurissa vuokra-asuntomme sijaitsevat rivitaloissa Tapanintien ja Tuurin koulun läheisyydessä. Tuurin kauppakeskuksen läheisyys tarjoaa huippuluokan kaupalliset palvelut ja Kyläkaupan tapahtumat luovat elämyksiä arkeen. Alavuden keskustaan ajelee autolla noin vartissa.

Töysän keskusta

Töysän keskustassa vuokra-asuntomme ovat rivitaloissa ja ne sijaitsevat Iivarin koulun ja Töysän keskustan läheisyydessä. Lisäksi välittömässä läheisyydessä on kirjasto, alakoulu ja yläaste. Töysässä on upeat järvimaisemat sekä hyviä uimarantoja.

Rantatöysä

Rantatöysän vuokrattavat rivitalot sijaitsevat noin kolmen kilometrin etäisyydellä Alavuden aseman palveluista sekä vajaan seitsemän kilometrin etäisyydellä Alavuden keskustan palveluista. Asuinalue sijaitsee Rantatöysän järven läheisyydessä tarjoten monipuoliset harrastus- ja virkistysmahdollisuudet. Alue on tunnettu puutuoteteollisuuden yrityksistä ja työpaikoista.

Sydänmaa

Sydänmaa sijaitsee noin 18 kilometriä Alavuden keskustasta Seinäjoelle päin. Matkaa Seinäjoen keskustaan on vain noin 30 kilometriä. Sydämaan alue on tunnettu luonto- ja ulkoilureiteistä sekä rauhallisesta ja viihtyisästä asuinympäristöstään. Sydänmaalta löytyvät päiväkoti ja koulu.

Taipaleenkylä

Taipaleenkylä sijaitseen noin 15 kilometriä Alavuden keskustasta Peräseinäjoelle päin. Taipaleenkylän alue on maaseutumaista ja luonnonläheistä. Kylässä on kaksi järveä, joista toisen Iso-Allasjärven äärellä on kylän yleinen uimaranta. Lisäksi kylässä on urheilukenttä ja pururata.

Ritola

Ritola sijaitsee Lehtimäentien läheisyydessä kauniin kangasmetsikön keskellä. Matkaa Töysän keskustaan on noin kahdeksan kilometriä. Viihtyisät ulkoilumaastot mahdollistavat ympärivuotisen harrastamisen luonto- ja ulkoilureiteillä.

Löydä toiveidesi koti Alavuden Vuokra-asunnoilta.

Tutustu Alavuden kaupunkiin

Tee asuntohakemus