Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Kaupunginjohtajan tervehdys

Alavus on monimuotoinen kaupunki, jossa voi asua hyvin, mutta myös poiketa, viipyä ja viihtyä. Kaikki on sopivasti lähellä, ja ympärillä on tilaa ja luontoa. Vahvan yrittäjyyden Alavudella on palveluita moneen makuun. Palvelut asukkaille ovat kattavia. Esimerkiksi kouluja ja varhaiskasvatuksen toimipisteitä on rakennettu ja kunnostettu vuosittain.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Asuminen

Alavudella löytyy tekemistä. Voit harrastaa, vaikka kartingia, motocrossia, laskuvarjohyppyjä, ilmailua, ratsastusta, kalastusta, pyöräilyä tai luontoliikuntaa sen lisäksi, että käytössäsi on uimahalli, jäähalli sekä useita liikunta- ja kuntosaleja. Uimaan pääse kesäisin useilla uimarannoilla. Kulttuuria ja taidetta sekä perinteitä niihin löytyy, vaikka taidekeskus Harri onkin vuonna 2020 remontin alla. Kaupungin huippukuuluisa maitokannukokoelma löytyy Keskisen kyläkaupalta, jossa se on maksutta kaikkien nähtävillä.

Alavuden lukuisat järvet ovat houkutelleet mökkiläisiä rannoilleen. Alavudella kesä- ja vakituiseen asumiseen on paljon sujuvan arjen mahdollisuuksia. Juuri nyt rakentumassa on uusi Aurinkorannan asuntoalue: oma koti keskellä kaupunkia järven rannalla on todellisuutta. Kokonainen uusi asuntoalue tuo omaa väriään järven ympärille rakentuvaan elämään. Viime vuosina järven maisemiin kunnostetut luontopolut ja Pahajoen kosteikko ovatkin jo ahkerassa käytössä.
Tuurin kauppakylä on tänäkin kesänä monien kävijöiden kohteena. Tuuri on myös rallimuseon, kiipeilypuiston, kalastuksen, minigolfin, Muumi-puiston kylä. Alavuden eri kylillä on myös runsaasti majoitusta ja nähtävää. Kaiken kaikkiaan Alavudella on hyvä kohdata!

Liisa Heinämäki
Alavuden kaupunginjohtaja

Sinua saattavat kiinnostaa seuraavat julkaisumme:
  • Kysyimme asukkailta tulokyselyssä mm. asiakaspalvelusta ja asumisen viihtyvyydestä. Kyselyyn pääset tarkemmin tutustumaan tästä.
  • Tiesitkö, että vuokralla-asuminen on yleistynyt. Katso tarkemmin tästä.
  • Stategian valmistelussa katsoimme pidemmälle tulevaisuuteen, aina vuoteen 2028. Valitsimme keinot, joiden avulla toimintaa kehitetään ja uudistetaan. Tutustu tarkemmin tästä