Toivottavasti viihdyit

wave-bottom

Muutto Alavuden Vuokra-asuntojen vuokrakodista

Asunnosta pois muuttamiseen liittyy monia asioita, jotka pitää muistaa ja hoitaa ennen lähtöä. Toivottavasti viihdyit, tervetuloa uudelleen.

Vuokrasopimus ja poismuutto

Irtisanominen

Muista täyttää irtisanomisilmoitus. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi ja asunnon vuokra tulee maksaa myös irtisanomiskuukaudelta. Esimerkiksi 15.5 irtisanotun asunnon irtisanomisaika ja vuokravastuu päättyvät 30.6. Tee irtisanominen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muuton varmistuttua.

Irtisanomisilmoituksen allekirjoittavat henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus on tehty. Jos vuokralaisista vain toinen muuttaa pois, tulee hänen irtisanoa asunto omalta osaltaan. Muutoin hän on edelleen vastuussa vuokrista ja asunnon kunnosta.

Irtisanomisilmoituksesi käynnistää asunnon vuokrauksen. Ota huomioon, että irtisanomista ei pysty myöhemmin perumaan, koska asuntoa on saatettu jo tarjota uusille asiakkaille.

Siivoa asuntosi ennen muuttoa

Teetän asunnon muuttosiivouksen ennen kuin luovutat avaimesi pois.

Vuokrasuhteen lopuksi asunnossa kuuluu tehdä loppusiivous. Asunnossa tehdään vuokrasuhteen päätyttyä asuntotarkastus, jossa todetaan asunnon kunto ja siisteys. Asunnossa tehdään mahdollisesti myös ennakkotarkastus irtisanomisaikana. Jos asuntoon on esimerkiksi jätetty tavaroita, se on siivomatta, asuntoa on rikottu tai asunnon varustukseen kuuluvia kalusteita puuttuu, peritään kustannukset vakuudesta tai laskutetaan.

Avainten palautus

Varmista Alavuden Vuokra-asuntojen asiakaspalvelusta mihin avaimet tulee palauttaa. Palauta avaimet, kun olet tehnyt loppusiivouksen etkä enää käy asunnossa.

Vakuusmaksu

Palautamme vakuusmaksusi irtisanomisessa ilmoittamallesi tilille noin kahden viikon sisällä vuokrasopimuksen päättymisestä ja kun huoneistotarkastus on tehty. Mikäli asuntoasi on tahallisesti vahingoitettu, loppusiivous on jätetty tekemättä, avaimet on jätetty palauttamatta, veloitetaan niistä aiheutuneet kulut vakuutusmaksuista. Mahdolliset vuokrarästit vähennetään myös vakuudesta.