Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Hyvää maailman ympäristöpäivää kaikille!

Tänään 5.6. vietetään maailman ympäristöpäivää. Tarkoituksena on aktivoida kaikkia maailman ihmisiä kiinnittämään huomiota maapallon tilanteen parantamiseksi.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Luonto

Maailman Ympäristöpäivä - Globaalia toimintaa maapallon hyväksi

Tänään 5.6. vietetään maailman ympäristöpäivää (World Environment Day), joka on Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman vuosipäivä.

Maailman ympäristöpäivä on maailman tunnetuin ympäristötoimiin keskittyvä teemapäivä. Sitä on juhlittu jo 70-luvulta lähtien, ja se on ollut vuosittainen tapa aktivoida kaikkia maailman ihmisiä kiinnittämään huomiota ja toimimaan maapallon tilanteen parantamiseksi. Kuten ympäristöpäivän virallisilla nettisivuilla on kirjoitettu: globaalinen muutos vaatii globaalia toimintaa.

YK asettaa jokaiselle vuodelle aina oman ympäristöteeman, jonka ympärille sen vuoden toiminta keskittyy. Aiempien vuosien teemoina ovat olleet muun muassa maailman muovijätteet, laiton uhanalaisten eläinten myynti, vihreät markkinat, mannerjäiden sulaminen sekä monet muut ajankohtaiset teemat. Tämän vuoden teemana on maan ennallistaminen.

Ympäristöpäivänä on tärkeää tarkastella omia luontoon liittyviä asenteita ja rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin. Jokainen yksilö voi omalla panoksellaan vaikuttaa luonnon hyvinvointiin.

Luonto voi vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin monin tavoin

Tässä on joitakin tapoja, joilla luonto voi edistää mielen hyvinvointia:

  • Stressin lievittäminen: Jo lyhyt aika luonnossa voi auttaa palautumaan stressistä.
  • Sosiaalinen hyvinvointi: Ulkoilu ja luontoharrastukset voivat ylläpitää ihmissuhteita. Lisäksi luonnossa voi halutessaan vetäytyä omaan rauhaan.
  • Fyysinen aktiivisuus: Luonnossa liikkuessa epätasainen ja vaihteleva ympäristö haastaa tasapainoa, lihaksistoa ja reaktiokykyä.

Muista viettää aikaa luonnossa - se voi tehdä ihmeitä mielen ja kehon hyvinvoinnille!

Maailman ympäristöpäivänä voimme yhdessä tehdä maailmasta paremman paikan tuleville sukupolville.

Tutustu kotisivullamme sisältöihin jossa on tietoa:

Asukkaalle

Asunnon hakijalle

Sähköisestä asioinnista

Palaa etusivulle

Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja