Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Mikä on vuokravakuus?

Miksi vuokravakuus pitää maksaa ja kuinka suuri se on?

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Vuokra Vuokravakuus

Mikä on vuokravakuus?

Vakuuden tarkoituksena on turvata vuokranantajalle asunnon vuokrauksesta aiheutuvia riskejä.

Vakuus annetaan normaalisti rahana. Vakuussumma maksetaan vuokranantajan määrittelemälle tilille. Myös Kela voi myöntää vuokralaiselle vakuuden sen vahingon varalle, ettei vuokralainen täytä vuokrasuhteesta johtuvia velvoitteitaan. Vuokravakuutena voidaan käyttää myös henkilötakausta.

Vuokravakuudesta vuokranantajan on mahdollista saada hyvitys esimerkiksi rästiin jääneen vuokran tai vuokralaisen hallinta-aikana huoneistolle aiheutuneiden vahinkojen korjaustoimenpiteiden kustannuksista.

Vuokravakuus kattaa vain vuokralaisen aiheuttamat suoranaiset vahingot. Vuokralainen ei ole vastuussa asunnon luonnollisesta kulumisesta eikä siitä johtuvista korjauksista

Minkä suuruinen vakuus AVAS Kodeilla on?

Vakuusmaksu määräytyy asunnoissa huoneistokoon mukaan seuraavasti:

  • 1 h + kk     450 euroa
  • 2 h + kk/tk 450 euroa
  • 2 h + k       500 euroa
  • 3 h + k       600 euroa
  • 4 h - 5 h     700 euroa

Huomioithan kuitenkin, että vakuusmaksu poikkeaa tästä, jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä. Tarkistamme jokaisen asunnonhakijan luottotiedot asuntotarjousta tehtäessä.

Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta määrittää vakuuden suuruudeksi maksimissaan kolmen kuukauden vuokran. Vuokravakuus maksetaan vuokranantajalle ennen asunnon avaimien luovuttamista.

Vakuuden palautus

Jos olet maksanut meille rahavakuuden, vakuutus palautetaan vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen noin kahden viikon kuluessa, kun vuokralainen on täyttänyt velvoitteensa ja luovuttanut asunnon siivottuna avaimineen eikä asunnolle ole aiheutettu vahinkoa.

Jos asukas ei ole hoitanut vuokrasopimuksessa sovittuja velvoitteitaan, käytetään vakuutta aiheutuneiden kulujen kattamiseen. Mahdolliset vuokrarästit vähennetään myös vakuudesta.

Meiltä löytyy koteja erilaisiin elämäntilanteisiin

Autamme sinua löytämään laajasta asuntotarjonnastamme viihtyisän kodin. Alavuden Vuokra-asunnoilta löytyy vuokrakoteja kaikenikäisille: kotoa muuttaville nuorille, lapsiperheille ja ikäihmisille.

Tästä pääset tekemään asuntohakemuksen.

Seuraavista blogeista saat hyödyllistä tietoa:
Lue vinkit vuokra-asunnon muuttotarkastukseen.

Mikä on asunnon tavanomaista kulumista?

Sähköinen asiointi.

Takaisin etusivulle.

Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja