Blogi
Hae asuntoa
Suomen luonnon päivä 26.8.2023
Elokuun viimeisenä lauantaina vedetään liput salkoon, nautitaan mustikkapiirakkaa ja vietetään Suomen luonnon päivää.
Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Suomen luonnon päiväLiput salkoon ja vietetään Suomen luonnon päivää
Elokuun viimeisenä lauantaina vedetään liput salkoon, nautitaan mustikkapiirakkaa ja vietetään Suomen luonnon päivää.
Tänä vuonna on erityistä syytä juhlaan, sillä luonnon kansallinen merkkipäivä saa nyt pysyvän lipunkuvan almanakkaan ja vakiintuneen liputuspäivän aseman.
Ideoita päivän viettoon:
- Liputa Suomen luonnolle
- Leivo mustikkapiirakka
- Rentoudu luonnossa
- Käännä katseesi tähtitaivaalle
Leivotaan mustikkapiirkka
Ohje: Muropohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ripaus vaniljasokeria
Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
Sekoita leivinjauhe ja vanilijasokeri.
Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen / piirakkavuokaan (26-28 cm).
(Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia)
Täyte:
300 g metsämustikoita
200 g kermaviiliä (1 purkki)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan).
Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
Jätä mustikkaa sivuun, niin että ripottelet ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Riitta Jaskari
Toimitusjohtaja