Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Vuokranmaksu – mitä teen, jos minulla on maksuvaikeuksia?

En pysty maksamaan vuokraa, mikä neuvoksi? Vuokranmaksussa voi tulla vaikeuksia kenelle tahansa yllättävien tilanteiden vuoksi. Useimmissa tapauksissa maksusuunnitelman voi tehdä kanssamme.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Asuminen Vuokra Vuokran maksaminen Vuokrasuhde

Maksu ajallaan ja oikeilla tiedoilla

Asuntosi vuokranmaksuerittelyn ja laskutiedot saat aina vuodeksi kerrallaan. Lähetämme uuden koosteen vain, jos tietoihin tulee muutoksia.
Ensisijaisesti sinun tulee noudattaa vuokranmaksupäivän eräpäivää, joka on kuukauden 5. päivä tai sitä seuraava arkipäivä, mikäli eräpäivä osuu viikonloppuun. Maksaessa kannattaa aina käyttää laskulla olevaa viitenumeroa. Näin varmistat, että maksu kohdistuu oikein juuri sinun vuokraasi. Jos sinulla ei ole varaa maksaa vuokraa eräpäivänä, kannattaa olla heti yhteydessä vuokranantajaan ja kertoa omasta tilanteesta.

Mitä tehdä, kun vuokrarästejä uhkaa kertyä?

Ole yhteydessä Alavuden Vuokra-asuntojen vuokravalvontaan jo ennen kuin vuokravelkaa on ehtinyt kertyä ja tiedustele mahdollisuutta maksusuunnitelmaan. On tärkeää olla ajoissa yhteydessä, ettei vuokravelka pääse karkaamaan yli oman maksukyvyn.

Mitä tapahtuu, jos vuokra jää maksamatta ja maksusuunnitelmaa ei ole tehty

Jos vuokravelasta ei ole tehty maksusuunnitelmaa, ensimmäisenä lähetämme maksukehotuksen. Jos sitä ei pysty maksamaan eräpäivään mennessä, kannattaa olla yhteydessä Alavuden Vuokra-asuntoihin ja sopia maksun hoitamisesta.
Mikäli maksua ei suoriteta maksukehotuksella tai maksusopimusta ei noudateta, saatava siirtyy perintään.

 Asumisen tuet

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa vuokraa, on hyvä myös selvittää Kelalta mahdollisuutta asumistukeen ja toimeentulotukeen. Kelan sivuilla on laskuri, jonka avulla voit arvioida, oletko oikeutettu asumistukeen. Kelan sivuilla voi myös täyttää asumistukihakemuksen.

Suosittelemme e-laskun käyttöä

Alavuden Vuokra-asuntojen laskut on mahdollista saada suoraan omaan verkkopankkiin e-laskuina. Alavuden Vuokra-asuntojen laskutuksen otat käyttöön kirjautumalla verkkopankkiisi ja valitsemalla verkkopankissa Alavuden Vuokra-asunnot Oy:n sellaiseksi laskuttajaksi, joka lähettää sinulle e-laskuja. Lisätietoja ja apua e-laskutukseen siirtymisetä voit kysyä pankistasi.

Sinua voisi kiinnostaa saada lisätietoa vuokralaisen kotivakuutuksesta. Lue lisää tästä.
Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja