Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Asukkaaksi tuleminen – tervetuloa kotiin!

Vuokra-asunto on helppo ja joustava ratkaisu asumiseen. Alavuden Vuokra-asunnoilla on asuntoja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Kun meiltä löytyy sinulle asuntohakemustasi vastaava koti, saat meiltä asuntotarjouksen.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Koti Vuokra-asunto

Sopivan kodin löytämiseen on hyvä paneutua huolella

Alavuden Vuokra-asuntojen asuntoja löydät Alavuden eri alueilta. Voit hakea asuntoa täyttämällä asuntohakemuksen. Hakemus on voimassa kolme kuukautta sen jättämisestä.

Kun asuntoja vapautuu, tarjoamme asuntoa, joka vastaa sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan hakemuksella kuvaamiasi tarpeita ja toiveita. Asunnon vapauduttua järjestelmämme poimii hakemukset, joiden hakukriteerit vastaavat asunnon sijaintia, kokoa, vuokraa ja varustetasoa. Hakemuksesi huomioidaan niiden vapautuvien asuntojen käsittelyssä, jotka täsmäävät hakukriteereihisi. Suosittelemme, että hakemukselle laitetaan mahdollisimman tarkasti omat asuntotoiveet, kuvaa siis asuntotarvettasi todenmukaisesti ja täytä hakemus huolellisesti.

Käytännössä yhden hengen kotitaloudelle voidaan tarjota 1–2 huoneen asuntoa, kahdelle 2–3 huoneen asuntoa, kolmelle 2–4 huoneen asuntoa, neljälle 3–5 huoneen asuntoa, viidelle 4–5 huoneen asuntoa. Syntymätön lapsi lasketaan mukaan kotitalouden kokoon.

Kaikki asukasvalinnat tehdään hakijoiden asunnontarpeen sekä hakemukselle merkittyjen hakukriteerien perusteella, ei jonotusperiaatteella.
Vuokra-asuntomarkkinoilla tilanne voi muuttua nopeasti, ja vaikka meillä ei olisi heti vapaata asuntoa, vuokrausneuvottelijat etsivät kuitenkin aktiivisesti kriteerejäsi vastaavia asuntoja.

Kun olemme löytäneet sinulle kodin, saat asuntotarjouksen

Saat asuntotarjouksen, kun olemme löytäneet sinulle kodin. Voit saada asuntotarjouksen vain niiltä alueilta, joita olet merkinnyt hakemukseesi. Hakuaikaan vaikuttaa moni asia. Pyrimme aina löytämään sinulle asunnon mahdollisimman nopeasti. Jos hakusi on kohdistettu suositulle asuinalueelle tai suosittuun asuntotyyppiin, voi asunnon saamisessa kestää pidempään.

Tarjouksen saatuasi voit halutessasi tutustua asuntoon. Sovi asunnon näytöstä mahdollisimman pian. Asuntotarjouksessa ohjeistamme, kuinka asuntoon pääsee tutustumaan. Näytön jälkeen voit hyväksyä tai hylätä vuokratarjouksen.
Asuntotarjouksessa ilmoitetaan tarjouksen voimassaoloaika. Mikäli asuntotarjoukseen ei vastata määräajassa, hakemus ei ole enää voimassa ja tarjoamme kohdetta seuraavalle hakijalle. Asuntotarjoukseen kannattaa siis aina vastata, vaikka esitetty asunto ei miellyttäisikään.

Koti odottaa asukkaitaan

Jos hyväksyit tarjouksen, tulee sinun maksaa vuokravakuus. Vakuuden tiedot näkyvät saamassasi tarjouskirjeessä. Vakuusraha maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vakuusraha on tarkoitettu asunnon kunnon ja vuokran vakuudeksi.

Asiakaspalvelumme kanssa sinun tulee sopia aika vuokrasopimuksen allekirjoittamiselle. Samassa yhteydessä sovitaan avainten luovutuksesta.

Toivomme, että viihdyt kodissasi!

Muita asumiseen liittyviä blogeja

Sähköinen vuokrasopimuksen allekirjoittaminen hoituu helposti ja nopeasti.

Vuokralaisen kotivakuutus.

Tiesitkö, että voit maksaa vuokran myös e-laskuna?

Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja