Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Energiansäästöviikko on joka viikko – energiansäästö on uusi normaali!

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9-15.10.2023. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa jatkamaan viime vuonna hyviksi havaittuja energiansäästökeinoja. Energiansäästö on uusi normaali.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Astetta alemmas -kampanja Energiankäytön uusi aika Energiansäästö

Vuoden 2023 Energiansäästöviikko, jatkaa viime talvena tutuksi tulleen Astetta alemmas -kampanjan asialla.

Energiansäästö on uusi normaali

Vuosi sitten talveen varauduttiin huolestuneissa tunnelmissa. Sähkön hinta nousi rajusti. Suomalaiset selvisivät energiakriisistä kuitenkin hyvin. Merkittävä tekijä pärjäämisessä oli energiansäästö, johon osallistuttiin mm. kodeissa, yrityksissä ja kunnissa.

Energiaa on nyt riittävästi tarjolla kaikkeen käyttöön kotona, liikenteessä ja työpaikoilla. Sähköä tuotetaan ydin- ja tuulivoimalla enemmän kuin viime vuonna. Energianhuoltovarmuus on nyt vakaammalla pohjalla kuin viime vuonna, mutta sähköpulan ja jakeluhäiriöiden riski ei ole poistunut. On erittäin suositeltavaa jatkaa energiansäästöä. Tässä kaksi syytä:

1. Vahvistat Suomen omavaraisuutta
 Energiansäästö vähentää ulkomailta tuotavan energian tarvetta ja parantaa Suomen energiaomavaraisuutta.

2. Säästät rahaa
Energiaa kannattaa säästää hyvin yksinkertaisesta syystä, se säästää rahaa. Taloudestaan tarkka seuraa hintaa ja ohjaa mahdollisimman paljon kulutustaan niihin hetkiin, jolloin sähkö on edullisimmillaan. Näin kannattaa toimia, vaikka oma sähkösopimus olisikin kiinteähintainen. Se tasapainottaa sähköjärjestelmää ja heijastuu      tulevaisuudessa kaikenlaisiin sähkösopimuksiin.

Astetta osuvampi kulutus

Tänä vuonna Energiansäästöviikon sloganina on "Energiankäytön uusi aika". Viime talvena käänsimme astetta alemmas, ja nyt jatketaan samalla linjalla ja jätetään tarpeeton energiankäyttö historiaan – energiafiksusti ja oikea-aikaisesti. Tämä tarkoittaa, että nyt ohjaamme kulutusta astetta osuvampiin hetkiin.

Lähde: Motiva

AVAS Kodit osallistuu valtakunnalliseen energiansäästöviikkoon 9.-15.10.2023. Mukaan on liittynyt noin kolmesataa yritystä ja yhteisöä.

Lue tiedotteemme Energiansäästö viikko tulee.

Lue lisää konkreettisista sähkönsäästökeinoista blogistamme.

Etusivulle

Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja