Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Nyt on aika näkyä liikenteessä – Heijastimet heilumaan!

Heijastinpäivää vietetään joka vuosi 1.10. AVAS Kodit osallistuu heijastinpäivään pystyttämällä heijastinpuun toimistonsa pihamaalle. Heijastinpuu -tempaus käynnistyy perjantaina 29.9.2023 klo 11 alkaen.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Heijastinpäivä Turvallisuus

Heijastinpäivää vietetään joka vuosi 1.10. AVAS Kodit osallistuu heijastinpäivään pystyttämällä heijastinpuun toimistonsa pihamaalle. Heijastinpuu -tempaus käynnistyy perjantaina 29.9.2023 klo 11 alkaen. Heijastinpäivä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käynnistämään heijastinkauden.

Jalankulkijan näkyminen pimeällä – heijastin heilumaan polven korkeudelle

Jalankulkijan on lain mukaan pimeällä liikkuessaan yleensä käytettävä heijastinta.

Pimeässä ja hämärässä autoilijan on vaikea havaita jalankulkijaa, oli alue valaistu tai ei. Varmista, että autoilija huomaa sinut ajoissa.

Riippuva heijastin kiinnitetään polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan. Autoilija havaitsee parhaiten tien puoleiselle sivulle kiinnitetyn heijastimen. Molemmin puolin kiinnitetyt heijastimet takaavat näkyvyyden joka suuntaan. Erilaiset heijastimet eivät ole toisiaan poissulkevia vaan toisiaan täydentäviä.

Kaukovaloilla ajava autoilija näkee ilman heijastinta pimeällä tiellä kulkevan jalankulkijan noin 150 metrin etäisyydeltä vaatetuksesta ja auton valoista riippuen. Heijastinta tai heijastinliiviä käyttävä nähdään noin 600 metrin päästä.
Kohtaamistilanteessa lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun jalankulkijan heijastin voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä.

Varmista myös lemmikin näkyvyys

Heijastava huomioliivi, hihna, panta tai valjas on myös jalankulkijan seurana liikkuvan koiran tai muun lemmikkieläimen turvana hämärän aikaan. Pimeästä erottuva koira auttaa myös omistajaansa näkymään.

AVAS Kotien Heijastinpuu -tempaus käynnistyy perjantaina 29.9.2023 klo 11 alkaen

Heijastinpuu pystytetään AVAS Kotien toimiston pihamaalle (Kirkkotie 4). AVAS Kodit tulee kiinnittämään puuhun sydänheijastimiaan. Heijastinpuusta voit käydä hakemassa heijastimen itsellesi.

Näy pimeässä – käytä heijastinta!

 

Sinua voisivat kiinnostaa seuraavat aiheet:

Oma AVAS -palvelun asukassivut, apua arkeen! Palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Lue lisää.

Etsitkö vuokra-asuntoa? Täyttämällä asuntohakemuksen pääset mukaan vapautuvien vuokra-asuntojen asukasvalintoihin. Hae asuntoa.

Etusivulle

Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja