Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Pelastustie tuo turvaa asukkaille

Pelastustien tarkoitus on taata hälytysajoneuvoille esteetön ja nopea pääsy mahdollisimman lähelle rakennusta. Siksi auton jättäminen parkkiin pelastustielle voi pahimmillaan maksaa ihmishenkiä.

Alavuden Vuokra-asunnot - AVASKodit Koti Turvallisuus

Tiedätkö mikä on pelastustie?

Pelastustie on ajotie, jota käyttäen hälytysajoneuvot pääsevät hätätilanteessa riittävän lähelle rakennusta. Pelastustiet on myös merkittävä asianmukaisesti. Määräykset tulevat pelastuslaista.

Mikä tahansa pihatie ei täytä pelastustielle asetettavia vaatimuksia. Pelastustien mitat, sijainti suhteessa rakennukseen ja tien kantavuus suunnitellaan kullekin kohteelle. Pelastustien tulee kestää pelastuslaitoksen raskaiden ajoneuvojen paino.

Pelastustietä ei saa tukkia – pelastustien on oltava aina esteetön!

Pelastustielle ei saa pysäköidä autoja. Pelastustielle pysäköinti on liikennerikkomus. Kaikenlaiset pihavarusteet kuten istutukset, aidat, portit, pyörätelineet, kuivaustelineet, valaisinpylväät sekä jätekatokset, autokatokset ja lumenkeräyspaikat, on sijoitettava siten, että ajoreitit ja pelastustiet säilyvät kulkukelpoisina hälytysajoneuvoille.

Sekään ei ole sallittua, että auto tukkii tai oleellisesti vaikeuttaa ajoneuvoliikenteen pääsyä kiinteistölle tai sieltä pois, vaikka kyseessä ei olisikaan pelastustie.

Olemme kartoittaneet ja merkinneet kiinteistöillämme parkkipaikat kevään 2022 aikana. Kiinteistöjen piha-alueella pysäköinti on sallittua vain pysäköintiin erikseen osoitetuilla paikoilla.

Yhdessä kiinteistön omistaja ja asukkaat voivat vaikuttaa hälytysajoneuvojen toimintamahdollisuuksiin ja asukkaiden turvallisuuteen huolehtimalla siitä, että pelastustiet pysyvät aina vapaina.

Pelastustiemerkkiin on voitava luottaa

Pelastustien ilmaisevaa merkkiä ei saa sijoittaa minne tahansa, pelastustien olemassaolo ja sijainti on määritelty rakennuslupa-asiakirjoissa. Kiinteistön omistaja vastaa pelastustien merkitsemisestä. Pelastustiemerkinnät on merkitty myös pelastussuunnitelmaan. Kiinteistökohtaiset pelastussuunnitelmat ovat luettavissa kotisivujemme kautta.

Lisätietoa autopaikoista saat blogistamme autopaikka on monelle tärkeä osa asumisen arkea.

Kerromme siinä miten autopaikka on keskeinen asumisviihtyvyyteen vaikuttava tekijä. Kartoitimme Alavuden Vuokra-asunnot Oy:n parkkipaikat kevään 2022 aikana. 

Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja