Blogi

Hae asuntoa
wave-bottom

Vuokralaisen kotivakuutus

Jotta vahingon sattuessa kulut eivät koidu vuokralaisen maksettavaksi, kannattaa kotiin hankkia tarpeelliset vakuutukset.

Asuminen Asunnon hoitaminen Asunto Vakuutus

Kotivakuutus on yksi tärkeimmistä vakuutuksista

Kotivakuutuksella vuokralainen vakuuttaa huoneistossa tai varastotiloissa olevan irtaimen omaisuutensa esimerkiksi vesi- tai palovahinkojen sattuessa. Kiinteistöjen vakuutukset eivät korvaa asukkaiden irtaimistoille sattuneita vahinkoja. Lain mukaan vuokralainen vastaa sekä huoneistonsa irtaimisto, että huoneistolle omalla toiminnallaan aiheuttamista vahingoista, minkä takia kotivakuutuksen hankkiminen on tärkeää.
Kotivakuutukset ovat yleensä yhdistelmävakuutuksia, jolloin niihin sisältyy esimerkiksi vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus on lähes välttämätön vuokralaiselle ja siitä korvataan tilanteita, jossa vuokralainen (vakuutuksenottaja) on aiheuttanut vahinkoa toiselle. Tavallinen esimerkki tästä on vuokralaisen aiheuttama vesivahinko, joka on turmellut talon rakenteita. Vakuutus voi korvata esimerkiksi lasten pallopeleissä hajonneen ikkunan tai muita tuhoja, joita lapset voivat vahingossa aiheuttaa naapureille.
Kotivakuutuksen ottaminen ja sen voimassa pitäminen on vuokralaisen omien etujen mukaista. Ilman vakuutusta vuokralainen voi joutua maksamaan itse esimerkiksi huolimattomuudella aiheutetusta vesivahingosta useiden kymmenien tuhansien eurojen korvaukset vuokranantajalle.

Pidä vakuutus ajan tasalla

Vuokralaisen vakuutukset tulee pitää voimassa koko sen ajan, kun asuu asunnossa ja erityisesti muuton yhteydessä vakuutustiedot on hyvä muistaa päivittää. Esimerkiksi asunnon koko vaikuttaa kotivakuutuksen suuruuteen, minkä takia muuton yhteydessä vanhaa vakuutusta voi joutua muokkaamaan, jotta se sopisi myös uuteen kotiin. Tärkeää vaihdostilanteissa on, ettei kotivakuutusturva pääse katkeamaan.

Vinkkejä kilpailutukseen

Useat vakuutusyhtiöt tarjoavat kotivakuutuksia useilla eri laajuuksilla. Tämän takia kannattaa tutustua vakuutusturvien ehtoihin ennen vakuutuksen hankkimista. Kun hankkii vakuutuksen, kannattaa miettiä omaa elämäntilannetta sekä kaikkia mahdollisia vahinkoja, joita omalle kohdalle voi sattua. Vakuutusten vertailu ja kilpailuttaminen ovat vakuutuksenottajan edun mukaista. Vakuutusyhtiöiden tarjoamat vakuutukset eroavat yksityiskohdissa, joten niihin tutustuminen on tarpeellista. Vertaile ja löydä itsellesi sopiva kotivakuutus.

Sinua saattaisivat kiinnostaa seuraavat aiheet vuokra-asumisesta:
  • Blogissamme miksi asua vuokralla, kerromme vuokra-asumisen yleistymisestä ja miten tämä asumismuoto sopii eri elämäntilanteisiin. Lue lisää tästä.
  • Tutustu vinkkeihimme asunnon muuttotarkastuksesta. Vinkit pääset lukemaan tästä.
  • Miten olisi päivä kiinteistöpäällikön matkassa? Kiinteistöpäällikön työviikkoon mahtuu kaikenlaista ja päivät ovat vaihtelevia. Lue lisää tästä


Riitta Jaskari

Toimitusjohtaja