Ajankohtaista

Hae asuntoa
wave-bottom

Iloista vappua!

ti huhtik. 30 00:01:00 2024

Vappu on perinteisesti kevään ja työn juhla, ja se on yksi Suomen suosituimmista ja värikkäimmistä juhlista. Tämä iloinen juhla merkitsee talven pimeyden väistymistä ja kevään saapumista.

Vappuaaton juhlinta alkaa huhtikuun viimeisenä päivänä, ja toukokuun ensimmäisenä päivänä vietetään itse vappupäivää. Tämä on oiva tilaisuus nauttia herkullisesta piknikistä tai vappubrunssista. Vappupöydässä maistuvat erityisesti sokeroidut munkit, tippaleivät ja sima. Monissa kodeissa munkkien leipominen ja paistaminen ovat koko perheen yhteinen ja odotettu perinne.

 

Kuvaaja: Marja-Liisa Vähämäki

Jos kaipaat inspiraatiota vappuherkkuihin, tässä donitsiohje:

Donitsit uunissa

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
50 g sulatettua voita tai margariinia

vuokaan
voita tai margariinia

pinnalle
tomusokeria
valmista sokerikuorrutetta
vaaleita koristerakeita

Valmistusohje
Donitsit valmistuvat uunissa näin helposti:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kulhossa muna, jogurtti, maito, raastettu sitruunankuori ja -mehu sekä sulatettu rasva. Sekoita kevyesti joukkoon kuivat aineet, mutta älä vaivaa liikaa. Kaavi taikina pursotinpussiin.

2. Voitele donitsipelti kevyesti. Valuta taikinaa syvennyksiin. Paista donitsit 200-asteisessa uunissa. Kypsyminen vaatii noin 12 minuuttia. Nosta pelti hetkeksi jäähtymään ritilälle. Kumoa hieman jäähtyneet donitsit ritilän päälle.

3. Koristele uunidonitsit tomusokerilla, sokerikuorrutteella ja koristerakeilla.

4. Tarjoa sitruunaiset donitsit siman kanssa.

Lähde: Kotiliesi.fi

Lisää artikkeleita